След най-голямата банка в света по пазарна капитализация JPMorgan и инвестиционните гиганти

...
След най-голямата банка в света по пазарна капитализация JPMorgan и инвестиционните гиганти
Коментари Харесай

След JP Morgan и BlackRock намалява участието си в коалицията за климата на ООН

След най-голямата банка в света по пазарна капитализация JPMorgan и капиталовите колоси BlackRock и State Street Global Advisors (SSGA) обявиха, че се отдръпват или, в тази ситуация на BlackRock, доста понижават присъединяване си в голямата коалиция за климата на Организация на обединените нации, основана за „ битка с световното стопляне “.

В изказване JPMorgan Chase изясни, че ще излезе от така наречен „ Акция за климата 100+ “, тъй като е „ направила обилни вложения в създаването на лична рамка за ангажиране с климатичния риск.

BlackRock и State Street, които ръководят активи за трилиони долари, обявиха, че самодейностите за климата са отишли ​​твърде надалеч, като показаха угриженост и за евентуални правни проблеми.

Новината провокира мнения, че „ битката “ за декарбонизация се разпада. BlackRock отдръпна бизнеса си в Съединени американски щати от „ Акция за климата 100+ “, прехвърляйки присъединяване си в алианса към по-малката интернационална организация на BlackRock, където болшинството от клиентите преследват цели за декарбонизация, заяви Financial Times.

State Street посочи, че излизането им от алианса е направено, тъй като уговорките на „ Акция за климата 100+ “ за фаза 2 са в несъгласие с вътрешните капиталови политики на компанията.

„ Акция за климата 100+ “ беше публично основана през декември 2017 година в Организация на обединените нации. Тя се разрасна и включва повече от 700 финансови институции, които ръководят активи за 68 трилиона $.

„ Напускането на JPMorgan, State Street и BlackRock е нужна стъпка в вярната посока, само че потребителите би трябвало да изчакат, с цел да се доверят още веднъж на тези компании “, сподели изпълнителният шеф на Consumers Research Уил Хилд, представен от Fox News. „ Тези компании за ръководство на активи явно се опасяват от мощния напън и правосъдните каузи, заведени против тяхната разрушителна политика за чиста нула (нула въглеродни излъчвания до 2050 г.- б.р.) “, добави Хилд.

 

Инфо: obektivno.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР